2021-es gyűjtés:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták. 27 millió forint a ház eladási ára, emellett 4 millióra kaptunk ajánlatot a minimális felújításra, és további 9 millió szükséges ahhoz, hogy új önkénteseket képezhessünk a kórházlátogatásokra és folytathassuk a játékkészítéseket a műhelyben.

Sajnos van már más vevő a házra, vagy összegyűjtjük a ház vételárához és felújításához szükséges hiányzó összeget október 31-ig, vagy nem tudjuk ilyen formában folytatni tovább a működésünket.

Május óta minden energiánkat felemésztette az, hogy megoldjuk, legyen helyszíne a programjainknak, a korábbiakkal ellentétben nem tudtunk a működésre adományokat gyűjteni, mára lenullázódtunk. A mostani helyünkről pár hónapon belül távozni kell, ha addigra nem lesz új otthonunk, a Nevetnikék léte forog kockán. De nem mi lennénk a Nevetnikék Alapítvány önkéntesei, ha feladnánk. Nem ismerünk lehetetlent! Hiszünk abban, hogy sokan vagyunk, és összefogással sikerülni fog, együtt erősek vagyunk!

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít! ❤︎❤︎

9.000.000 forint

Három hét alatt 700-an dobtátok össze, hihetetlenek vagytok! 🙂

15.000.000 forint

Idáig eljutottunk, akkor ennek sikerülnie kell!!!

27.000.000 forint

A ház eladási árát fedezi!

31.000.000 forint

A ház teljes vételárát és minimális felújítását fedezi. Helyünk van, programunk még nincs.

40.000.000 forint

A ház részlegesen fel van újítva, és mehet tovább a Nevetnikék!!! 🙂

BANKBA BEÉRKEZETT:

42.447.921 Ft

a novemberben beérkezett pénzekkel együtt ez a vége…

köszönjük! 🙂

Nagyköveteink: